Elina Casell

MY FULL SKIN RUTINE

Här är allt jag använder för min morgon och kvälls hud-rutin.

All my products that I use for my morning and evening skin routine.

BEFORE: Här ser ni mig helt utan smink på huden tagen med blixt. Jag har maskara men annars är jag helt smink fri. Och ni ser min acne. fick liksom bara kring käken vilket är ett tecken på hormonell acne.

(here I am without ANY makeup taken with a flash, I had mascara on. but you see my acne, and the placement of it was a sign of hormonal acne and that was the only place I would get it or a little on my cheek )

Före bilden är tagen för nästan ett år sedan sedan när jag hade acne, inte så många som vet detta för har inte pratat om det innan, men känner att det är så många där ute som har problem med acne och min acne orsakades av hormonell stress eftersom jag gick igenom en extremt stressig period av mitt liv vilket triggade min acne. Och jag testade precis ALLT men inget hjälpte tills jag testade dessa produkter och rutin som jag har nu och det är det enda som faktiskt har hjälpt mig och hålla min hud fin, dessutom har min hud aldrig varit så fin som nu och jag känner inte ens att jag behöver ha smink på mig. Jag känner att jag vill så gärna hjälpa er för ni behöver inte gå och känna så som jag gjorde för så många har detta problemet!

This before picture was a little less then a year ago back when I had some acne to deal with, So many people have this problem and are ashamed and so was I, so I never chose to talk about it, but I know SO MANY people deal with it and we shouldn’t be ashamed and I want to help, because I lithely tried EVERYTHING but nothing worked until I found this skin routine that I’ve been using now for a couple of months and Im completely sold! My acne was caused from the amount of stress hormones I was producing because of my life situation during that time period and that was my trigger for the acne, I’ve never really struggled with acne before since I was in puberty, but even when I got back to normal and didn’t feel as stressed anymore  the acne didn’t go away and that itself caused stress, I was so desperate to find something that worked and then I found this and I can honestly say that my skin has never looked better and it only gets better and better with time, I don’t even feel like I need makeup at all!

AFTER PICTURE : Här ser ni mig helt utan smink på huden (jag har gjort ett lashlift och färgat fransarna här så ser ut som jag har maskara och sen har jag målade ögonbryn dock), Jag har också en spraytan och tinted sunscreen. Men ni ser ju skillnaden, ALL acne är helt borta!

Here you see my after picture, I have NO MAKEUP, I have a spray tan tho and some tinted sunscreen and I colored in my eyebrows and I have a lash lift and tinted lashes so it looks like I have mascara, but my skin is makeup free, but still, you see the difference, ALL acne is completely gone!

Helt seriöst så har min hud ALDRIG varit såhär fin. Därför vill jag dela med mig av min dagliga hudvårdsrutin och hoppas kan hjälpa någon annan därute som haft samma problem som jag, för tro mig jag testade ALLT, alla dom dyraste produkterna som t.ex ZO skinhealth, vilket gjorde det bättre ett litet tag men sen kom det tillbaka, men dessa produkter är verkligen dom enda nu som kontinuerligt håller min hud fin och bara gör den bättre och bättre. Jag blev tipsad om EMME DIANS produkter ( det är dom flesta produkter jag använder) av en kompis här i scottsdale och tänkte att det var värt ett försök för jag var desperat, man mår ju så dåligt när man har acne och ett tag ville jag knappt gå ut, nu har jag använt hennes produkter i snart 5 månader och jag är SÅ tacksam för min kompis som tipsade mig om det! Redan efter min första vecka av att använda hennes produkter var nästan allt borta, jag var helt såld!

När jag träffade Emme så förklarade hon också för mig att acne kommer inte från ingenstans den triggas av något, och man kan bara få acne om man har acne prone hud, antingen har man acne prone hud eller inte, det är något som är genetiskt, ni kan se vissa som kan använda vilket typ av smink som helst eller vilka produkter på ansiktet som helst och dom har hur fin hud som helst utan att någonsin få någon typ av acne. MEN man kan lura huden att den inte är acne prone, vilket hon tog fram med denna hudvårds serien.

En annan sak som jag älskar med denna serien är att den är helt säker att använda även om man skulle vara gravid ( förutom vitamin C och retinol produkterna), inte för att jag är gravid, men jag vet att jag alltid själv letade efter bra produkter när jag var gravid men då fick man knappt använda någon. Så det är ju ett plus.

with the hand on my heart, this routine changed my skin like never before, I’ve honestly never had skin like this, and I always get asked what I use for my skin so I thought that its time now to give you my complete routine and hopefully I can help someone else out there to get back their confidence about their skin! I littrely tried EVERYTHINg before this, all the most expensive products like ZO SKINHEALTH for examples which helped for a little bit but then it came back, but these products and this routine I have now is the only one I’ve tried that continuously keeps my skin beautiful and it just get better and better, One of my friends from scottsdale suggested that I should try Emme Dians products (which is the brand of the majority of the products I use) and I thought it was worth a shot because I was desperate and barely wanted to go outside because I felt like I had no confidence when it came to my skin, I have now used her products for about 5 months and I am SO grateful for my friend who referred her! I saw a difference in just a week after using her products that almost all my acne was gone so I was completely sold! When I met Emme she explained to me that acne doesn’t just pop up, it gets triggered from something (either food, sweat, pollution or hormones) and you can only get acne if you have acne prone skin and this is something thats genetic, if you had some acne as a teenager you are most likely acne prone but if you have never had acne then you will probably never get it either. as you know some people who can use whatever they want on their face and they never break out, thats because they don’t have acne prone skin. BUT you can fool the skin to think that its NOT acne prone so thats what she did with these products, and another thing I like with her products is that they all (not the retinol and vitamin C) but all other of her products are safe to use while you are pregnant, not that I am pregnant but I know that during my pregnancies I always looked for good products for my face to keep it clear but you where always so restricted so thats a plus.

MIN KVÄLLS RUTIN:

My skin routine at night:

1. Jag tar bort mitt smink med en babywipe, ögonsminket tar jag bort med cetaphil gentele skin cleanser all skint ypes

I start with removing my makeup with a baby wipe, to remove my eye makeup I use cetaphil gentle skin cleanser for all skin types.

2. CLEANSE: Jag tvättar ansiktet med EMME DIANE cleanse, detta gör jag två gånger för att verkligen få bort eventuella smink rester. Torka rent med en REN handduk.

I then wash my face with the meme Diane cleanse and I do this twice to make sure that I get rid of any makeup residues. Pat dry with a CLEAN towel.

3. ICE: Detta momentet är så viktigt. Jag tar en isbit och med cirkulerande rörelser så håller jag på dom inflammerade områdena i 1 min där jag har acne, om jag inte har någon acne så tar jag bara och masserar hela ansiktet med isbiten för att reducera inflammation och detta hjälper också huden att ta åt sig produkterna bättre. torka varsamt med en ren handduk.

This is a crucial momentum in my routine. I take a ice cube and massage it in circular motions on any breakouts/skin for 1 minute. this reduces inflammation and allows your products to penetrate better. Gently pat dry with a clean towel.

4. TONE: Sen tar jag en bomulls pad och spayar 12 gånger med EMME DIAN calm down toner och varsamt torkar av ansiktet. Jag använder också denna toner som en facemist ibland om jag känner mig extra torr.

I use 12 sprays of meme dian calm down toner on a cotton round and gently wipe the face. I also use this toner as a face mist sometimes if I feel extra dry

5. SKIN QUENCHER: Älskar denna produkten, känns som ett kallt gel. Jag tar och applicerar 2 pumpar av meme dian skin quencher på både ansiktet och halsen. 

Emme dian skin quencher is the product I use next and I apply 2 pumps of that all over my face and neck.

6. RETINOL & HYDRALUXE CREAM: Sedan tar jag 1 pump av EMME DIANE hydraluxe cream och 1 pump av EMME DIANE micro retinol, blandar och tar över hela ansiktet och halsen, detta är super bra inte bara mot acne men mot rynkor också. Och retinolen har blekt bort mina fräknar och pigmenteringar vilket resulterat i en jämnare hudton.

I take one pump of the meme Diane hydra luxe cream nd mix it with 1 pump of micro retinol and put all over my face and neck, this is not just good for acne but also against wrinkles, bus its been fading my freckles and augmentations away so my skin tone is much more even, 

7. MASSAGE: Sedan tar jag NURSE JAMIE beauty roller och masserar in produkterna, jag masserar ALLTID uppåt på både hals och i ansiktet, detta ger ansiktet ett litet lyft men hjälper också till att få produkterna att träng in bättre och sätter igång blodcirkulationen.

My other favorite step, massage, I use the nurse Jamie beauty roller which is designed to help your products penetrate better to your skin but also give your skin circulation and lift. always massage your face up not down you want to lift the skin and not drag it down.

7. ACNE ERASER: Sedan har jag favoriten EMME DIANE acne eraser, en sak med dessa produkter är att man faktiskt inte behandlar acnen fläckvis utan man behandlar hela ansiktet för att inte bara behandla acnen man redan har utan även förhindra att ny acne ska uppstå då det tar 90 dagar för nya utbrott att ske så då förhindrar man det genom att behandla hela ansiktet.

My all time favorite, the acne eraser, one thing with this produkt is that you don’t spot treat, you treat your entire face, because you want to not only get rid of the acne you have but also prevent new acne to pop up, because it does take 90 days for new acne to break out so you always want to make sure you treat your entire face so that the new once never get to the surface.

8. TORR: om jag av någon anledning är extra torr, vilket jag hade en tendens att bli lite i början då använder jag vaselin (100% pure petroleum jelly original) man kan tro att det skulle täppa till porerna men det gör det inte och det återfuktar hudens balans till normal igen!

Sometimes in the beginning when I started to use the products I tended to get a little dry in some parts of my face so then I just used vaseline ( 100% pure petroleum jelly original) to restore the hydration in the skin. you would think that its pore clogging but its actually not and will help alsot with moisture.

8. EYES: Jag använder mig av en ögonkräm ifrån Rodan + FIELDS. Jag använder mig också av ett ögonfrans serum från Rodan+fields som stärker fransarna och få dom att växa, men har det inte varje kväll men någon gång i veckan.

I use eye cream from rodan+fields. I also use a eyelash serum that is great from Rodan+fields that help them get strong and grow, I use that once or twice a week.

9. LIPS: För mina läppar så använder jag varannan vecka eller så lip micro dermabration från rodan+fields som är som en liten läpp skrubb som tar bort torra läppar, sedan använder jag ett läppsyl ifrån blistex varje kväll.

I have the RODAN & FIELDS lip micro-dermabrasion this one I only use every other week, its like a little scrub for your lips to get rid of chapped lips, so I rub it gently on mossed lips and then take a tissue or rinse it off. Then I use chapstick from blistex every night.

10. FACE MASK: någon gång i månaden använder jag meme dians sulfur mask som jag tar i hela ansiktet i 3 minuter innan jag tvättar bort för att få en ordentlig rengöring, dock har jag en tendens att bli lite torr när jag använt den så jag gör den inte så ofta.

Once in a month or so I use the Emme Diane sulfur mask that I put on my face for 3 minutes and then wash off to get extra clean skin, I don’t use it often because I have a tendency to get a little dry from it so I don’t wanna do it to often.

 

 

MIN DAGS RUTIN:

This is my day routine:

1. CLEANSE: Jag börjar med att tvätta ansiktet med Emme Diane clenaser men bara en omgång istället för två som jag gör på kvällen. sen torkar jag sent med en ren handduk.

I use the same cleanse from Emme Diane as for my night routine but I only wash my face once. pat dry with a CLEAN towel.

2. ICE: Jag isar hela ansiktet i cirkulerande rörelser för att väcka huden och lugna huden från eventuell inflammation. torka med en ren handduk.

I ice my face in circular motion to wake the skin up and also calm down any inflammation. Pat dry with a clean towel.

3. TONE: på en bomullspad tar jag 12 spray av meme Diane toner och stryker över hela ansiktet.

Emme Diane toner all over my face on a cotton round.

4. SKIN QUENCHER: Jag tar 2 pumpar av emme Diane skin quencher gel I ansikte och hals.

I apply 2 pumps of the skin quencher gel to the face and neck .

5. CLARIFYING SERUM: 1 pump av emme Diane clarifying serum I hela ansiktet, jag undviker ögon och hals.

Emme Diane clarifying serum 1 pump all over my face, avoiding my eyes. 

6. MOISTURIZE: Jag tar 2 pumpar av Emme diane hydrolyse i hela ansiktet och hals och ger mig själv em liten ansiktsmassage för att få igång cirkulationen,

I apply 2 pumps of the meme Diane hydraluxe cream to face and neck and give it a little massage. 

7. SUNSCREEN: solfaktor i ansiktet är sååå viktigt, jag solar aldrig mitt ansikte även att jag har solfaktor för det ät det snabbaste sättet att få huden att åldras och bli ojämn. Emme dians solfaktor är seriöst utan att överdriva den bästa jag testat för ansiktet, den funkar även bra som primer innan du tar på ditt smink och har en härlig krämig silkeslen textur. Så se till att alltid skyddas ansiktet och hals med solskyddsfaktor för att hålla huden i bra form.

this is so important and one thing that I never do is tanning my face which is the fastest way to aging skin and uneven skin tone. the Emme Diane sunscreen is THE BEST sunscreen I’ve ever have tried, no exaggeration. it also works as a good primer before you put on your makeup and feels like dill smooth in texture. so make sure you always protect your skin and neck from the sun if you want to keep your skin in good shape.

 

Mina bästa TIPS för att hålla huden ren och fri från acne och andra hudproblem: 

My tips to keep your skin clear:

1. Använd ALLTID en ren handduk när du torkar dig.

Always use a clean towel to dry your face,

2. Se till att rengöra din mobil kontinuerligt för det är en riktig bakterie fälla.

make sure to clean your cellphone often because its a real germ trap.

3. Byt örngott och lakan ofta!

change your sheets and pillowcases often.

4. Börja dagen med två glas vatten.

start your day with two glasses of water.

5. Vissa smink är extremt portäppande och kan orsaka acne! Jag ska göra ett till inlägg om dom sminkprodukter som är bra för huden och ”acne safe”. se också till att tvätta dina smink borstar ofta.

a lot of makeup is very porenclogging and can cause acne so make sure you use good products and also clean your makeup brushes often” I will make another post about what makeup is safe to use and my favorite products to keep the skin clean!

6. Tänk på vad du äter, en hälsosam kost och mycket vatten är en väg till finare hud så se till att ge dig själv och huden bra mat, vad du stoppar i dig kan vara en av de saker som triggar dina hudproblem

watch what you eat: A clean diet and lots of water is another way to cleaner skin so make sure to watch what you eat, it could be a trigger for your skin problems.

7. Här är en lista på ingredienser som orsakar acne som du bör undvika om du har lätt för att få acne. Kolla alltid på innehållsförteckningen innan du köper några produkter för ansiktet och håll utkik efter dessa, om du ser något av de på listan så är det bäst att undvika. vissa produkter som du tror är bra för din hud är inte bra så ha alltid denna listan i baktanke.

Here is a list of pore clogging ingredients that could cause acne that you should avoid if you want a clear face. So make sure to always look at the ingredients label to find out whats in your products, some products that you might think would be good is not so always have this list in mind. 

Detta vad mina allra bästa tips för att åstadkomma en fin hy, för tro mig jag har haft mina struggles också!!! Och detta är INTE ett betalt samarbete utan detta är min ärliga åsikt om dessa produkter och vad som på riktigt har hjälpt mig!! Hoppas detta var till någon nytta för er!

These are truly may best tips to keep your skin beautiful and what has worked for me, because I truly had some struggles as well. This is NOT a payed collaboration or anything like that its truly my own personal experience and opinions and what actually has worked for me, I hope you found this helpful!

Stor kram!

Elina

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kajsa

  Tack för dina tips 🙂 Önska så det fanns i Sverige! Ser fram emot ditt sminkinlägg som är bättre emot acnen. STORT GRATTIS till kokboken, låter redan som ett köp:D

  1. elinacasell

   åh tack fina du!! dom skeppar till Sverige men är ganska dyr shipping avgift dock.. jag ska jobba på det inlägget så får vi hoppas att det uppskattas!
   och TACXK fina! så glad<3

 2. Carro

  Å fantastiskt! Jag började faktiskt för några månaders sedan med FULL hudvårdsrutin. innan har jag knappt skött huden, endast sminkat av och inte ens smörja in ansiktet. använder ett märke som passar min torra hud och gud vilken ny lyster man fått 😀

  1. elinacasell

   Ja det gör verkligen sån skillnad när man tar hand om sin hud, älskar produkter och att se resultat! vad härligt att du har hittat något du tycker om:) KRAM

 3. Jenny

  Hej!

  Jag blev sugen på att testa! Var kan man köpa det märket I Sverige och vad är prisnivån ungefär? 🙂

  1. elinacasell

   hej! Det är Såå bra, tyvärr finns inte märket i Sverige utan du måste isf köpa via hennes hemsida emmediane.com men dom skeppar till Sverige också, dock är shipping ganska dyrt, MEN jag kan ju tycka att det är värt det om man isf skulle lägga en extra 500 lapp på en ansiktsbehandling som kanske inte ger så mycket resultat så lägger man ju hellre dom pengarna på något som faktiskt funkar! jag tycker att priserna är helt ok om man ser på hur mycket produkter man får! Hoppas det är till någon hjälp! Men det är helt ärligt det bästa jag någonsin testat!:)