Elina Casell

FREE ARTS

Hej!

I onsdags hade jag mina sista utbildning för att bli en mentor/ volontär för välgörenhets organisationen FREE ARTS.

Free arts är en organisation här i Arizona som hjälper barn i åldrarna 1-18 som har gått igenom olika svåra slags trauman i deras liv, antingen blivit psykiskt, fysiskt eller sexuellt utnyttjade, Och genom detta programmet så får dom en chans att hantera sina trauman och bearbeta det dom gått igenom genom olika utrycks former, tex  poetri, måla, sjunga, dansa osv och att vara mentor innebär att man finns där för dom genom att lyssna, få dom att känna sig trygga igen och hjälpa dom att hitta det sätt som får dom att bäst bearbeta sitt trauman.

Det är en ganska lång väg att gå för att bli mentor, jag började redan två månader sedan, man måste gå igenom denna utbildning som jag är klar med nu och sista steget är min personliga intervju och fingeravtryck, varför det är så svårt att bli mentor för denna organisationen är för många av barnen är under skyddad identitet så man måste vara utbildad till att veta hur man ska sköta allt för barnens säkerhet vilket är otroligt viktigt.

När jag hörde om denna organisationen så blev jag så rörd att jag kände att jag ville göra något, och något jag vet att jag kan göra är ju att försöka donera min tid. Mitt mål är att iaf att känna att jag har kunnat göra någon förändring för det bättre hos någon av dessa barn och även om jag vet att det kommer vara extremt känslomässigt och jobbigt säkerligen då man vet vad dom gått igenom så kommer det ge spå otroligt mycket också är jag säker på! Och jag är så glad att jag faktiskt har en chans att kunna göra någon skillnad för dessa barn till det bättre! Den största utmaningen för mig kommer att vara att inte bli för känslomässigt engagerad och hålla mig stark framför barnen. Men det blir nog bra. Jag kommer börja med några få volontär uppdrag nu innan jag måste åka tillbaka till Sverige över sommaren och sen i september när jag kommer tillbaka kommer jag att börja med deras program som är varje vecka.

Om ni vill hjälpa till också så kan ni göra det genom att donera en summa på FREE ARTS hemsida detta gör så att dom kan fortsätta med denna otroligt fina organisation.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.