PANCAKE MUFFIN – Elina Casell

Elina Casell

Annons

PANCAKE MUFFIN

PANCAKE MUFFINS

 

12 st pannkaksmuffins
3 dl vetemjöl ( glutenfritt alternativ, kan du använda hälften mandelmjöl och hälften rismjöl)
(1 tsk vaniljsocker) jag gjorde utan
1 krm salt
4 ägg
5 dl mjölk ( om du vill ha mejeri fritt så kan du testa med mandelmjölk istället)
Pensling:
Smör

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°C. Smörj en muffinsplåt med smör och mjöla den. Börja med att separera bara ett av äggen, äggulan och äggvitan för sig. Ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser och häll i hälften av mjölken, äggen, äggulan och vispa ordentligt till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och blanda. Vispa äggvitan till ett fluffigt skum och vänd varsamt i smeten. Häll upp smeten i muffinsplåten, grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. De kommer först att resa sig som en sufflé men sjunker ihop när de kommit ut ur ugnen. Servera med sylt, grädde eller bär.

 

// 12 pancake muffins,

1,5 cups flour ( GF op use almond flour and rice flour instead)

1 tsp vanilla sugar (optional, I did without this)

1 pinch salt

4 eggs

2,5 cups milk ( milk free op. try almond milk)

Do this: put oven on 400°F.  Grease a muffin pan with butter. start with separating ONE of the eggs, the yolk and the eggwhite in two separate bowls. set aside. Mix all the dry ingredients and half of the milk, then add the rest of the eggs and the yolk (not the egg white) and mix until you get a smooth batter. Add the rest of the milk and mix together. whisk the eggwhite until it becomes a fluffy foam and turn it carefully into the batter. put the batter into the muffin forms and bake in the middle of the oven for about 20-25 min. They will rise as a sufflé but will settle when they come out from the oven. Serve with jam, whipped cream and berries.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinacasell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons