Elina Casell

CHICKEN WITH ROASTED APPLES, BLACK BEAN NOODLES WITH A RED CURRY SHIRACHA SAUCE

INGREDIENSER:

kyckling file eller kakling lår (jag hade kyckling lår tycker dom blir lite saftigare)

Chicken file or chicken thigh (I used the thigh because I think its a little juicier)

cashewnötter (cashews)

äpplen (apples)

svart bön pasta eller ris (black bean pasta or rice)

1 dl kokosgrädde, bara den tjocka visa delen (coconut cream, only the thigh part)

1/2 msk shiracha

1-2 tsk röd curry pure (red curry paste)

salt

timjan (thyme)

vitlökskrydda (garlic spice)

Sätt ugnen på 200 C. lägg kycklingen på en ugnsplåt med pakplåts papper och krydda med salt, timjan, vitlökskrydda. hacka nötterna och strö på. in i ugnen i ca 10.15 min tills genomstekt, får inte vara något rosa! Skär äpplet i runda skivor lägg på en plåt och in i ugnen också ta ut när dom fått lite färg, brukar gå hyfsat snabbt.. koka pastan enligt anvisning, när den är färdig tar du bort vattnet och lägger tillbaka i kastrullen häll på kokosgrädden, lägg till curry piren och shirachan och blanda, smaka av med salt ( jag har även tänkt att göra en risotto med dessa smaker tror det skulle bli jätte gott! återkommer med recept! KLART!. DETTA ÄR BÅDE GLUTEN OCH MJÖLKFRITT.

//Put the oven at 400 F. Put the chicken on a baking sheet and add the salt, thyme, garlic powder and chopped nuts, bake for about 10-15 min until cooked through. slice the apples and put on another baking Sheed and in the oven for about 10 min until a little bit golden. cook the past or rice as labeled and then remove the access water. add the coconut cream, curry paste and shirasha and spices and mix. and then serve it all. I have plans to make a risotto with these tastes and I think that would be a really yummy one, ill get back about that once Ive tried it. gluten and dairy free dish.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.