Elina Casell

VEGAN BURGER WITH BUTTERNUT SQUASH NOODLES

VEGAN BIFF MED BUTTERNUT SQUASH NUDLAR

BIFF:

3 kokta betor ( 3 beats)

2 dl kokta svarta bönor (1 cup cooked beans)

3 dl gluten fria havregryn (1 1/2 cup gluten free quick rolled oats)

1tsk paprika krydda ( 1 tsp sweet paprika spice)

1/2 tsk kummin (1/2 tsp ground cumin)

1 tsk penslade krydda ( 1tsk garlic and dill spice)

1 nypa havs salt (1 pinch of sea salt)

 

Blanda allt i en matberedare tills det bildat en jämn mix och sedan gör biffar och baka i ugnen på 180 grader C i 25 minuter, (vänd på dom efter halva tiden) . Servera med butternut squash nudlar som är lätt stekta i kokosolja och havs salt och avokado, sallad, aioli och ketchup. För att få biffarna lite fastare kan du låta dom stå i kylen först i 20 min innan du lägger in dom i ugnen.

// mix everything in a food processor until you got an even mixture and make the patties and bake them in the oven for 25 min 355 degrees F, (flip it half way). To give the patties a little bit more firm consistency you can place them in the fridge for about 30 min before they go in the oven.

Serve with butternut squash noodles, avocado, aioli, ketchup and a salad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.