OLIVER – Elina Casell

Elina Casell

OLIVER

19-IMG_1036

OLIVER

Its now a week since our little Oliver came to us! On the evening around 10pm of april 8th I started to feel some contractions and we went to bed, at 12 pm my water broke and my contractions started to become more strong and regular so we went in to the hospital. Around 1.30 pm I got my epidural and I was able to rest for a bit because I wasn’t ready to push yet. At 7 am the doctor came to check if I was ready and I was, so I pushed around 10 times (10 min) and he was out! I felt no pain what so ever and I was in chock over how easy it all went! What a completely different experience I had this time around compared to what I went through with Theo, which was a complete nightmare. Its not even comparable! Oliver was 16 days early and Im very grateful for that because he was already 7 pounds 14 oz at that point, so I don’t think I would have had the same experience that I had if he would have gotten much bigger! Right now we are just super excited to have him with us and enjoying the time as a family of four! Just wanted to let you know how it all went and that we are all healthy and happy!

//Nu är våran lilla oliver äntligen här! För en vecka sedan så var det dags, jag började känna lite värkar på kvällen runt tio tiden den 8 April och vi gick och la oss, vid klockan tolv så gick vattnet och värkarna blev lite mer intensiva så vi åkte in till sjukhuset. Då var det  ca 4-2 min mellan värkarna. Runt klockan 01.30 fick jag ryggmärgsbedövning som gjorde att jag inte kände något knappt alls så jag kunde vila några timmar för jag var inte riktigt redo att pusha än. Klockan 07.00 kom läkaren in för att kolla om jag var redo och det var jag, 10 pushar senare (10 min) så var lilla Oliver ute! Gjorde inte ont alls! VILKEN SKILLNAD mot min förlossning med Theo som var rent ut sagt var en mardröm, det var verkligen natt och dag i jämförelse! Tänker att om det skulle vara såhär att föda barn varje gång så kan jag lätt tänka mig att ha fler! Nu bara njuter vi av att vara en familj på fyra och Theo är så otroligt glad och stolt över sin lillebror! Oliver var 16 dagar för tidig men vägde ändå 3580 g redan, så jag är väldigt tacksam över att jag inte gick längre då jag antagligen inte hade haft en lika lätt förlossning! Just nu svävar vi på moln och bara njuter av allt! Ville bara att ni skulle få veta hur allt gått och att vi alla mår bra!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
elinacasell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Monika

  Grattis! Får jag fråga om du hade ryggmärgsbedövning även vid din första förlossning som var så mycket kämpigare?

  1. elinacasell
   Elina Casell

   hej! tack<3 ja jag hade ryggmärgsbedövning med första också men den funkade inte på mig mer än att den förlamade benen på mig så det var inte en rolig upplevelse!